Logo Schep advocaten

Kantoor Schep advocaten, ruime ervaring met vele rechtsgebieden.
 • Echtscheiding

  Voor het maken van een afspraak in het kader van echtscheiding/mediation kunt u contact opnemen met ons kantoor.

  Onze ervaren medewerkers staan u graag bij.

 • Dag van de scheiding op 8 september 2017

  Kom op vrijdag 8 september tijdens de 'Dag van de Scheiding' naar ons gratis spreekuur. Wij zijn geopend van 09.00 tot 17.00 uur en beantwoorden graag al uw vragen over scheiden.

 • Alimentatie-check

  Als er in het verleden een bedrag aan kinderalimentatie is vastgesteld, kan het na verloop van tijd voorkomen dat dit bedrag niet meer in overeenstemming is met uw huidige situatie. Indien zich een belangrijke wijziging van omstandigheden heeft voorgedaan, kan het zo zijn dat u als alimentatieplichtige de huidige alimentatie niet meer kunt betalen, of dat u als alimentatiegerechtigde, meer alimentatie nodig heeft. Bij ons kantoor kunt u terecht voor een alimentatie-check. Wij maken een herberekening van de alimentatie en adviseren u of het kansrijk is om de alimentatie te laten wijzigen door de rechtbank.

 • Wwz

  De nieuwe Wet Werk en Zekerheid zal gefaseerd in twee delen worden ingevoerd per januari 2015. Bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst van zes maanden of korter mag geen proeftijd worden afgesproken. In tijdelijke arbeidsovereenkomsten wordt de hoofdregel dat geen concurrentiebeding meer mag worden overeengekomen. Verder wordt onder ander de aanzegplicht ingevoerd.

  Vanaf 1 januari 2015 gaat er op financieel gebied het een en ander veranderen voor gescheiden ouders. Door deze nieuwe wet wordt het kindgebonden budget verhoogd. Daarnaast wordt de zogeheten 'alleenstaande ouderkop' ingevoerd, een geheel nieuwe bepaling. Dit heeft tot gevolg dat in vele gevallen betaling van kinderalimentatie niet meer aan de orde is. Wilt u weten welke gevolgen deze nieuwe regelgeving voor u heeft?